Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-04-2017  

Kadaverdiscipline bij de PVV

 

HENGELO/ENSCHEDE – Sollicitanten voor functies als raadslid of statenlid bij de PVV krijgen te maken met een kadaverdiscipline van opgelegde geheimhouding. De ‘volgelingen’ van Wilders mogen namelijk niet naar buiten brengen wat wordt besproken. Het overkwam de Hengeloër Willem Meijerink tijdens een sollicitatiegesprek in Zwolle. Meijerink wilde namelijk het gedachtengoed van de ‘grote leider’ wel uitdragen in Hengelo na de gemeenteraadsverkiezing van volgend jaar en liet Tubantia weten dat hij solliciteerde bij de PVV. Dat nu werd hem kwalijk genomen, zo vernam hij tijdens het sollicitatiegesprek. Meijerink werd ook gevraagd of deze bereid was om alles wat binnen de ‘muren’ van de PVV besproken werd, geheim te houden. Laat Meijerink nu staan voor openheid in het openbaar bestuur en wars zijn van achterkamertjes. De afwijzing kwam derhalve niet onverwacht.

< De spraakmakende Enschedese volksvertegenwoordiger Hans Hofte (foto) heeft eveneens contacten met de PVV voor een mogelijke ‘overstap’. Ook dat werd publiekelijk met als gevolg dat Hofte een schriftelijke bedreiging op zijn deurmat vond. Hofte, die normaliter geen blad voor de mond neemt, vindt dat toch wel beangstigend. ‘Ik denk niet dat ik match met de PVV’, zei Hofte. De Enschedeër werd al eens eerder bedreigt. De door de rechtbank in Almelo voorveroordeelde bedreiger, pleegde later zelfmoord in Roermond.
Niet zo vreemd dat Hofte denkt niet bij de PVV te passen, de club van Wilders kent namelijk geen leden en geen verenigingsbestuur maar louter van boven opgelegde standpunten door de ‘grote’ leider en dat wil Hofte ook wel zijn in het Enschedese. Hij solliciteerde in 2015 namelijk ook op de functie van burgemeester. Wel deed Hofte aangifte bij de politie wegens bedreiging.

Archief
Terug naar vorige pagina