Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-04-2017  

Green Twente Award 2017 voor Schröder Vastgoed

 

ALMELO/ENSCHEDE – Schröder Vastgoed uit Almelo is donderdag winnaar geworden van de Green Twente Award 2017. De prijs werd aan Gerard Schröder uitgereikt tijdens het Business Festival Twente op de luchthaven Twente.

Schröder Vastgoed staat bekend om het realiseren van energieneutrale gebouwen zoals Magna Porta, het eerste energieneutrale kantoor van Nederland aan de A35 bij Almelo, waar het bedrijf ook zetelt. Andere projecten in de regio zijn o.a. het nieuwe onderkomen van Sensata in Hengelo en Park Phi in Enschede waar drie kantoortorens werden gerealiseerd. Deze week demonstreerde Schröder Vastgoed er nog de glazenwassersrobot die het bedrijf gaat inzetten bij de glasgevels in de kantoortorens.

Schildersbedrijf Gebr. Van der Geest BV uit Enschede werd tweede in de benoeming van de Green Twente Award 2017. Het ruim 90 jaar oude Gebr. Van der Geest blijft innovatief en ontwikkelde onder meer Rolsma, een verf op biobasis, en Denimtex, isolerend behang gemaakt van oude jeans.

Farwick Groenspecialisten uit Enschede werd derde dankzij het bedenken van een systeem om het water in een zwemvijver biologisch te reinigen. Verder ontwikkelde het de U-Space, een op en top geïsoleerd prefabgebouwtje met natuurlijke dakbedekking voor allerlei doeleinden bij een woning.

Archief
Terug naar vorige pagina