Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-04-2017  

VolkerWessels terug naar de beurs


Het hoofdkantoor van VolkerWessels in Amersfoort.
 

RIJSSEN – Bouwconcern VolkerWessels gaat terug naar de Amsterdamse beurs door aandelen te verkopen. In 2003 haalde Dik Wessels het Rijssense familiebedrijf nog van de beurs door alle aandelen op te kopen. Het vergde een bedrag van 700 miljoen euro. Toen vond Wessels de beursregels maar wat lastig en ‘belemmerend’ in zijn bedrijfsvisie. Sindsdien ging het met het conglomeraat van VolkerWessels, dat uit tal van kleinere bedrijven bestaat, voor de wind. Dit ondanks de financiële crisis die vele concurrenten grote verliezen bracht. Het goed renderende VolkerWessels maakte vorig jaar een omzet van ruim 5 miljard euro en heeft nog voor dik 8 miljard aan opdrachten in de ‘pipeline’.

Inmiddels werken zo’n  16.000 mensen voor het concern dat actief is in Nederland, Duitsland, Canada en het Verenigd Koninkrijk en nu het tweede in grootte bouwconcern van Nederland is. De familie Wessels verkoopt de aandelen in meerdere transities en wil zo’n 20 procent behouden. Dat wel met op termijn een beschermingsconstructie om een vinger in de pap te houden. Naar verwachting wordt in mei een eerste pakket aandelen op de markt gebracht. 
Doel van dit alles meer kapitaal om te investeren in andere bedrijven via het eigen investeringsconcern Reggeborgh.

Onlangs werd ook de raad van Commissarissen van VolkerWessels uitgebreid met Jan Hommen (ex ceo ING en KPMG) als voorzitter en Mr. Sietze Hepkema (ex- partner Allen & Overy en o.a. ex-commissaris The Royal Bank of Scotland N.V. en nu nog commissaris bij Wavin en SBM Offshore en lid van de Monitoring Commissie Corporate Governance).
Groot-aandeelhouder Dik Wessels en de oud- Almeloër René Kuipers (ex- Norit) zijn de andere twee commissarissen.
Dik Wessels (1946) begon op 14-jarige leeftijd in het bedrijfje van zijn vader dat toen 3 werknemers telde. In 1968 nam hij de leiding over. In 1991 volgde de overname van IBB Kondor en in 1997 de overname van Koninklijke Volker Stevin. Inmiddels omvat VolkerWessels meer dan 120 dochterbedrijven. Het hoofdkantoor van VolkerWessels staat in Amersfoort. Het investeringsconcern Reggeborgh van de familie staat in Rijssen. Dik Wessels wordt door Quote gezien als de op één na rijkste Nederlander met een geschat vermogen van 3,3 miljard euro. De opbrengst van de beursgang van het familiebedrijf wordt geschat tussen de 1,5 en 2 miljard euro.

Archief
Terug naar vorige pagina