Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-04-2017  

Wierden treft maatregelen vernielzucht NS-station


Facebookfoto - politie Wierden
 

WIERDEN - De gemeente Wierden gaat een aantal maatregelen treffen die overlast van uitgaansjeugd en fietsvernielingen moet tegengaan. Zo organiseert de gemeente een weesfietsenactie. Fietsen die al lange tijd bij het station staan, en waarvan de gemeente vermoedt dat ze niet meer worden opgehaald, worden verwijderd. Hiermee krijgen potentiële vandalen minder gelegenheid om fietsen te vernielen. Ook gaan politie en BOA vaker controleren.

In de nachtelijke weekenduren is het wel vaker onrustig in de buurt van het station. Afgelopen januari was het zo erg, dat er tientallen fietsen vernield zijn door jongeren die terugkwamen van het stappen. Burgemeester Henk Robben: “We pakken de problematiek bij het station zo effectief mogelijk aan om de veiligheid te verbeteren en de stationsomgeving netjes te houden.”

Opruimen
Fietseigenaren hoeven niet bang te zijn dat hun fiets bij het station zomaar geruimd wordt. Er wordt eerst een label aangehangen waarop staat binnen welke termijn de fiets wordt verwijderd. De eigenaar krijgt zo de kans zijn of haar fiets weg te halen. Ook gaat de gemeente op het station voorlichting geven aan voorbijgangers hoe zij hun fiets kunnen beschermen tegen diefstal en vandalisme.

Nadere maatregelen
Mochten voorgaande maatregelen niet aanslaan, dan zijn er nog meer opties. Te denken valt aan bijvoorbeeld extra verlichting, hekken, prullenbakken en camera’s. De gemeente onderzoekt momenteel deze maatregelen op haalbaarheid.

Archief
Terug naar vorige pagina