Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-03-2017  

Polman wint eerste slag van Propertize

 

ALMELO – Vastgoedmagnaat Pim Polman uit Boekelo heeft de eerste slag gewonnen tegen Propertize, de vroegere investeringspoot van SNS Reaal. De rechtbank in Almelo wees vanmorgen het verzoek van Propertize tot faillissementsverklaring van Polman af omdat deze voldoende aannemelijk had gemaakt dat hij een opeisbare en aannemelijke gelijkwaardige tegenclaim heeft op Propertize.  

Het gaat om een bedrag van 33 miljoen euro dat Propertize wil vangen van Polman inclusief een door Propertize eenzijdig opgelegde boete van 4 miljoen euro. De schuld zou zijn opgebouwd door een te lage aflossing op de totale financieringssom voor Polman Vastgoed waaronder ook een groot deel van de Woonboulevard in Almelo behoord. Het in moeilijkheden verkerende SNS Reaal zegde in 2012 de financiering op en werd in 2013 gered door de Nederlandse Staat dat op haar beurt SNS Reaal ontmantelde en de vastgoedpoot Property Finance van de bank-verzekeraar in 2015 verkocht aan het Amerikaanse beleggersfonds Lone Star met de bank J.P. Morgan als aandeelhouder.

Property Finance nam in 2012 ook het beheer over van Polman Vastgoed maar verrekende de huurinkomsten niet met Polman Vastgoed dat in Twente 33 bedrijfspanden, kantoren en winkels bezit.   
Advocaat Mr. J.M. Wagenaar betoogde bij de rechter dat daardoor een bedrag van 33 miljoen euro aan schuld aan Polman Vastgoed was ontstaan in de afgelopen jaren. De rechter in Almelo achtte dat voldoende onderbouwd en wees het faillissementsverzoek door Propertize af. De eerste slag is dus voor Polman. Over de tweede slag komt morgen een vervolg. Polman had in de aanloop naar deze rechtsgang in Almelo, de tegenclaim ingediend bij de rechtbank in Utrecht. Deze beslist donderdagmiddag of de vordering van Polman voldoende hout snijdt. Mocht Polman wederom gelijk krijgen, kon dat wel eens de ondergang van Propertize betekenen.
 
< De kleurrijke vastgoedmagnaat is ook een fervent supporter van Heracles Almelo.
Foto: archief AlmeloNieuws.nl/Freek Buitenweg R.I.P. 16-09-2016

Archief
Terug naar vorige pagina