Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-01-2017  

Fans Fc Twente en Heracles zoeken confrontaties


CLUBHELDEN
Joop Schuman maakte in het kampioensjaar 1962 maar liefst 47 doelpunten voor Heracles. Een aantal dat nimmer werd geëvenaard. In zijn carrière scoorde hij 338 keer. Er is een tribune naar hem vernoemd in het Polman Stadion.
Blaise NKufo kreeg een standbeeld in Enschede maar scoorde niet meer dan 22 keer in één seizoen. Dat deed hij trouwens bij Fc Twente twee seizoenen achter elkaar.
 

ALMELO – Het begon een aantal weken nog vrij onschuldig met een schilderpartij op een viaduct aan de A35 dat van rood-wit in zwart-wit werd bijgekleurd, maar sinds vanavond lijkt de onmin tussen de fanatieke aanhang en zich supporters van een der clubs noemende groeperingen te ontsporen.

De politie in Twente is namelijk vanavond flink actief rond de invalswegen van Almelo en in het centrum. Zo worden automobilisten en personen gecontroleerd en auto’s doorzocht.  De reden is dat het heeft geknald rond het Polman Stadion van de zwart-witten, mogelijk een (alarm)pistool maar ook vuurwerk, meldt RTV Oost. Volgens omstanders zou er bij het stadion zeker 8 keer zijn geschoten.

De politie in Twente was al extra alert omdat op social media al sprake was van een verhitte sfeer.   Ook werd dichtbij het stadion in Enschede een muurschildering van de oud- topscorer N'Kufo zwart-wit besmeurd en werd het beeld voor het stadion een shirt van Heracles aangetrokken. Dat kan mogelijk de ‘trigger’ zijn geweest voor Fc Twente fanatici om verhaal te gaan halen in Almelo waar afgelopen nacht het Polman Stadion werd besmeurt met Fc Twente-kreten en vanavond vooral veel rode rook te zien was.
De derby tussen beide Twentse clubs staat vrijdagavond op het programma in Enschede. Fc Twente heeft een voorsprong van 2 punten in de ranglijst te verdedigen in het bijna uitverkochte stadion en dat betekent meer toeschouwers dan onlangs tegen Ajax.

Lees meer over de helden van weleer:
<< Joop Schuman   (scrollen)
<
Blaise NKufo

Archief
Terug naar vorige pagina