Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
18-01-2017  

Overijsselse Flitspaal-topper staat in Almelo

 

ALMELO – De gemeente Almelo heeft de eer de best renderende flitspaal van Overijssel  2016 binnen de stadsgrenzen te hebben. Was het vorig jaar nog de gemeente Kampen, nu is de flitspaal aan de Wierdensestraat de topper van Overijssel met 19998 geregistreerde snelheidsovertredingen en dat zou je op het eerste gezicht niet zeggen van de zo rustig ogende straat.
De stad scoort met 3 flitspalen als derde achter Kampen dat er slechts 2 heeft en Zwolle dat op afstand de Overijsselse lijst aanvoert, maar ook liefst 10 flitspalen telt om de automobilist te corrigeren.

Heel Overijssel scoort bescheiden op de landelijke kaart, waar het zich terug vind op de zevende plek met 149.423 geregistreerde overtredingen. Daarvan betrof het 10.278 keer rijden door een rood stoplicht.

De provincie Zuid Holland steekt iedere provincie de loef af met maar liefst 1.512.901 geregistreerde overtredingen. In dit geval 85.392 keer door rood licht en de rest sop snelheid.

Overigens gaat dit jaar de inning van de boetes rechtstreeks naar de staatskas en niet meer in de kas van het ministerie van Justitie en Veiligheid. 
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina