Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
04-12-2016  

Twentse burgemeesters naar Berlijn over tol

 

LOSSER – De burgemeesters uit de Euregio geven zich nog niet gewonnen over de invoering van tol op de Duitse autobanen. ‘Wij gaan naar Berlijn om onze stem te laten horen’, liet de Losserse burgemeester Michael Sijbom weten. Al eerder protesteerden de burgemeesters met stickers en spandoeken tegen de tolheffing. De burgemeesters vrezen de Euregionale economische gevolgen.
In Brussel bereikte de Duitse regering een akkoord om de tolheffing tegen éen lagere ‘maut’ dan voorzien toch in te voeren. De tolheffing is een coalitie-eis van de Beierse CSU.
Nederland en Oostenrijk blijven mordicus tegen de invoering en overwegen alsnog te procederen bij het Europese hof omdat Duitse ingezetenen via een lagere belasting worden gecompenseerd. Verkeersminister Dobrindt (CSU) is boos op beide landen. Het is nog de vraag of de tolheffing door het Duitse parlement komt. Coalitiepartner CDU van bondskanselier Merkel is feitelijk tegen maar omwille van de onderlinge verstandhouding lijkt Merkel dit alsnog te accorderen. Het zou de eerste tolheffing worden die uiteindelijk meer kost dan het oplevert.

Archief
Terug naar vorige pagina