Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-11-2016  

Twente krijgt uitvaartcentrum voor armen

 

REGIO – De Enschedeër Dominic Scheggetman is een van de initiatiefnemers voor het deze week startende Twentse uitvaartcentrum voor mensen met een laag inkomen. Door de economische perikelen zijn steeds meer mensen onverzekerd. Lokale overheden worden daar eveneens mee geconfronteerd, want het aantal begrafenissen op kosten van de gemeenschap nemen toe. Volgens Scheggetman is een gemeentelijk georganiseerde begrafenis maar een uiterst sobere ‘vertoning’ en dat kan volgens hem anders en beter tegen geringe kosten en toch waardig.
Scheggetman heeft aan de Oliemolensingel een uitvaartcentrum ingericht compleet met Twentse Rouwkamer waar familie en vrienden waardig kan herdenken en afscheid kan nemen. Het ‘verdienmodel’ is eveneens sober in deze gebruikelijke ‘niche’ en duurder wordende markt. Bij het Twentse uitvaartcentrum voor minder bedeelde overledenen heeft men bijvoorbeeld keuze uit goedkopere maar toch netjes uitziende kisten. De opening is vrijdag a.s.

< Van de kartonnen (uitschuif) doos tot  sober getimmerde kist van sloophout en de gevlochten kist, het kan allemaal onder wettelijke voorwaarde dat een kist binnen 10 jaar vergaat.

Archief
Terug naar vorige pagina