Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-10-2016  

C&A sluit vier filialen waaronder Nijverdal

 

REGIO – Ook winkelketen C&A ontkomt niet aan het snijden in de organisatie. Het familiebedrijf van de Brenninkmeijers sluit de filialen Vredenburg en Kanaleneiland in Utrecht, Pijnacker en Nijverdal. De reden is het lage tot negatieve bedrijfsresultaat van de vier filialen waarin geen verbetering wordt verwacht. De sluiting is voorzien in mei/juni 2017. Daarmee daalt het aantal Nederlandse filialen van 132 naar 128.
Voor het personeel is er geen direct gevolg. Zij kunnen aan de slag in naburige filialen. Voor Nijverdal is dat bijvoorbeeld Almelo, Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle.
Wereldwijd telt het in 1841 te Sneek opgerichte C&A (Clemens en August Brenninkmeijer) ruim 40.000 werknemers met ruim 1500 winkels. C&A heeft last van winkelketens als H&M, Zara en Primark maar kan bogen op trouwe klanten. Wel is de branche trendgevoelig en het succeslijntje dun. Financieel is het familieconcern ijzersterk met een geschat vermogen van 22 miljard euro. Bovendien heeft het concern in Nederland nog veel eigen panden waardoor het sneller kan reageren op de huisvestingskosten.

< C&A Nijverdal

Archief
Terug naar vorige pagina