Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-10-2016  

Norovirus verlamt interne geneeskunde ZGT

 

ALMELO – Op de afdeling interne geneeskunde van het ZGT Almelo is de besmettelijke ziekte met het Norovirus geconstateerd. De buikgriep zorgt er voor dat de afdeling interne geneeskunde is geïsoleerd en tijdelijk geen patiënten opneemt tot de uitbraak is bezworen. Om die uitbraak in te dammen, worden extra hygiënemaatregelen genomen door kleding van het medisch personeel aan te passen zoals het dragen van schorten en handschoenen en verplicht handenwassen bij het verlaten van de patiëntenkamers.
Voor getroffen patiënten duurt de buikgriep gemiddeld 3 dagen en wordt gewaakt voor uitdroging. Jaarlijks worden ruim een half miljoen medelanders door het Norovirus getroffen. Vaak komt dat voor op kinderdagverblijven, verzorgingstehuizen, ziekenhuizen maar ook op cruiseschepen,oftewel plekken waar meerdere mensen tegelijkertijd verblijven.
Nieuwe patiënten voor de afdeling interne geneeskunde van het ZGT worden tijdelijk ondergebracht op andere afdelingen of in een ander ziekenhuis in de regio.

Wat is het Norovirus?
Klik hier

Archief
Terug naar vorige pagina