Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-10-2016  

Heylen bouwt warehouse van 18 ha op XL Park


Het warehouse van Heylen bij Venlo meet 16 ha.
 

ALMELO – De Heylen Groep uit het Belgische Herenthals is de koper van 33 ha grond op het XL Businesspark Twente aan de A35 bij Almelo. Al eerder werd publiekelijk dat er een grote investeerder op til was, maar de naam bleef nog onder de pet. 
Heylen wil op het Twentse bedrijvenpark een warehouse bouwen van bijna 18 ha. en zorgt zelf voor huurders. De Heylen Groep realiseerde samen met belegger AG Real  Estate eerder soortgelijke projecten bij Roosendaal, Venlo, en Antwerpen maar het project bij Almelo wordt de grootste. Het warehouse dat wordt gerealiseerd in meerdere te koppelen compartimenten, staat ten dienste voor grote retailers op de Europese markt. De ontwikkeling vormt een doorbraak voor het tot nu verliesgevende XL Businesspark van de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en de provincie Overijssel.
Heylen koos voor het XL Businesspark vanwege de ideale ligging aan de A35/A1 en het Twentkanaal ten opzichte van het Europese achterland.  Heylen verwacht dat binnen enkele weken de handtekeningen kunnen worden gezet en is al met meerdere huurders nagenoeg rond. Het warehouse zal naar waarschijnlijkheid meer dan 1.000 banen opleveren via huurders en Twentse transporteurs. De bouw van het warehouse wordt een vrije aanbesteding waarin ook plek is voor regionale aannemers.

CTT en Eurol
Ook Container Terminal Twente (CTT) kan binnenkort beginnen met de opbouw van de op de nieuwe laad- en loskade liggende kraan. De laatste twee bezwaarmakers hebben een overeenkomst gesloten en trekken hun bezwaren in. Zij gaan zich elders in Bornerbroek vestigen. Dat maakt tevens de weg vrij voor de nieuwbouw van olieproducent Eurol dat van Nijverdal naar het XL Businesspark verhuist. CTT opende vrijdag jl. haar nieuwe zee/spoor terminal in Rotterdam en heeft ook terminals in Hengelo en Bentheim (D).
(zie reportage op deze site)

Archief
Terug naar vorige pagina