Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-10-2016  

Nina Brink wil 180 miljoen van Rijssenaar Wessels


Nina Brink op de dag van de beursgang van Worldonline
 

RIJSSEN – Nina Brink, de gewezen topvrouw van de ter ziele gegane internetprovider Worldonline, heeft volgens RTL Z een claim neergelegd van 182,7 miljoen euro bij Rijssenaar Dik Wessels van Reggeborgh Beheer.
Brink (tegenwoordig Nina Storms) beweert dat grootaandeelhouder Wessels haar 1,5 procent van de aandelen heeft toegezegd, wegens haar inspanningen voor de beursgang in 2000. Wessels verkocht zijn aandelen bij de beursgang en incasseerde meer dan 1 miljard ‘harde’ guldens. Kort daarna werd publiekelijk dat Brink zelf een flink deel van haar aandelen nog voor de beursgang had verkocht en daarvoor 90 miljoen euro ontving. Het leidde tot diverse langdurige rechtszaken wegens misleiding in de prospectus van de beursgang. Slechts enkele maanden na de beursgang werd Worldonline verkocht tegen een bodemprijs aan Tiscali dat later gedupeerde aandeelhouders moest compenseren.   
Eerst nu, 16 jaar na de beursgang, vertelt Brink dat zij met Wessels de afspraak had gemaakt de toezegging pas te ‘verzilveren’ nadat alle rechtszaken inzake de vermeende misleiding waren afgerond. Brink claimde via een stichting recent de toezegging van Reggeborgh bij de rechtbank in Den Bosch en gaf als bewijs een uitgeprintte email uit 2000 van Reggeborgh-directeur Holterman, schoonzoon van Dik Wessels. De advocaten van Reggeborgh betwijfelden het bewijs en stelden ook dat een eventuele claim verjaard is. De rechtbank in Almelo gaf Reggeborgh eerder gelijk. In een tussenvonnis in hoger beroep voor de rechtbank in Den Bosch, gaf de rechter nu de eiseres een termijn waarin de echtheid van de claim moet blijken. Grootaandeelhouder Wessels van Reggeborgh heeft nog niet publiekelijk gereageerd.

Archief
Terug naar vorige pagina