Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-09-2016  

Leemans heeft vliegtuigwrak IJsselmeer geborgen


Vanaf de werklocatie op het IJsselmeer is de berging door Leemans Vriezenveen en de mijnopruimingsdienst van Defensie uitgevoerd.
 

FRYSKE MARREN/VRIEZENVEEN - De klus is geklaard. In de afgelopen weken is het vliegtuigwrak van de Vickers Wellington van het Poolse 305 RAF, Royal Airforce, squadron geborgen. Het vliegtuig werd in de Tweede Wereldoorlog door een Duitse jager neergehaald en drie van de zes inzittenden waren als vermist opgegeven. Het wrak lag op zestien kilometer voor de kust bij Lemmer in het IJsselmeer.
Door Defensie en Leemans Speciaalwerken uit Vriezenveen werd, in opdracht van de gemeente De Fryske Marren, deze speciale berging uitgevoerd.

Projectleider Broekman van Leemans toont zich content over de uitvoering van de werkzaamheden vanaf een drijvend ponton en vanuit een met damwand omgeven bergingslocatie.
Naast vliegtuigonderdelen zijn ook stoffelijke resten gevonden. Omwille van privacy van de gesneuvelde militairen en de nabestaanden wordt deze informatie pas bekend gemaakt, wanneer volledige zekerheid bestaat. De gevonden bommen zijn onschadelijk gemaakt.
De gemeente Fryske Marren, verantwoordelijk voor de berging, roemt de uitstekende samenwerking tussen de verschillende partijen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina