Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-09-2016  

24 uur van Zolder voor Solar Team Twente


Twitterfoto: Solar Team Twente
 

ZOLDER (B) - De '24 hours iLumen European Solar Challenge' op het circuit van Zolder in België is zaterdag gewonnen door het Solar Team Twente. Het team bestaande uit studenten van de Universiteit Twente en de Hogeschool Saxion troefde in die 24 uur met hun voertuig ‘The Red One’ o.a. de beide teams van Tesla af en alle andere deelnemers zo’n 12 in getal van andere universiteiten wereldwijd.
‘The red One’ van het Solar Team Twente kwam tot 278 rondes, vijf meer dan de meest eco-vriendelijke elektrische auto van Tesla, die eindigde op de tweede plaats. Als derde eindigde Punch Powertrain Solar Team van de Universiteit van Leuven. "Dat we van de deelnemende topuniversiteiten enkel Twente moesten laten voorgaan bewijst nogmaals dat onze zonnewagen tot de beste ter wereld behoort", aldus woordvoerder Thiérry Garritsen van het team van de Leuvense universiteit. Jeroen Minnema van het Solar Team Twente: "De belangrijkste factor in deze race was de strategie. Het was een hele uitdaging om voor het eerst ook ‘s nachts te rijden met Red One die natuurlijk gemaakt is om te blijven rijden op zonne-energie."
De weersomstandigheden pakten echter goed uit voor ‘The Red One’ die continu bijlaad terwijl de Tesla herhaaldelijk bijgeladen moest worden en als auto meer gebouwd is om harder te rijden.
Het Twentse team liet echter vorig jaar tijdens de ‘World Solar Challenge’ in Australië ook al zien tot de wereldtop te behoren van voertuigen aangedreven door zonenergie. Toen behaalde men en tweede plek.
Meer foto's klik hier.


De NUNA8S van de Universiteit Delft nam geen deel aan de 24 uur van Zolder. De winnaar van de ‘World Solar Challenge’ in Australië strijdt momenteel in Zuid Afrika in de SASOL Solar Challenge van Pretoria naar Kaapstad. In de eerste etappe naar Johannesburg ligt men op kop met de Steenwijker Pim Wubbe achter het stuur. Grootste concurrent is het team van de Tokai Universiteit uit Japan. Team NUNA8S hoopt deze week een afstand van 4.500 km af te leggen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina