Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
15-08-2016  

Oldenzaal wil opheldering na vertrek HP Valves

 

OLDENZAAL – Burgemeester Theo Schouten wil van de andere Twentse gemeenten weten hoe het staat met de informatieafspraken over bedrijfsgrond in Twente. Aanleiding is het aangekondigde vertrek van metaalbedrijf HP Valves van Oldenzaal naar Hengelo. De directie van HP Valves zou zijn gaan shoppen in andere Twentse gemeenten nadat Oldenzaal vasthield aan de grondprijs op industrieterrein Jufferbeek Zuid. Directeur Marten Hinsenveld maakte later publiekelijk dat andere gemeenten het bedrijf wel financieel tegemoet wilden komen. Hinsenveld zou gesprekken hebben gevoerd met o.a. de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Hengelo en Wierden.

Schouten herinnert de Twentse gemeenten eraan dat men heeft afgesproken dat Twente als een geheel wordt beschouwd als arbeidsmarkt en dat men elkaar informeert over gaande gesprekken met kandidaat-kopers en de te hanteren grondprijzen. Gelet op de gang van zaken met HP Valves wil Schouten dus opheldering.

Of Schouten antwoord krijgt of de Twentse ‘kartelafspraken’ zijn geschonden? Wat meespeelt is ook dat Herstructureringsmaatschappij bedrijventerreinen Overijssel (HMO) 3 miljoen euro in de Hengelose innovatiecampus High Tech Systems Park investeert waar HP Valves zich gaat vestigen. Met die geldsom koopt HMO de oude bedrijfspanden op van bedrijven die zich vestigen op de innovatiecampus. Nieuwbouw wordt daardoor makkelijker te financieren en tevens speelt het voordeel dat bedrijven makkelijker gezamenlijk innovaties kunnen bewerkstelligen.

Archief
Terug naar vorige pagina