Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
10-05-2016  

Nominaties voor Twentse Zilveren Haring 2016

 

REGIO – In de regio Twente kent elke gemeente wel haar eigen haringparty als ‘smeermiddel’ voor zakelijke contacten. Misschien wel de bekendste is het ‘Haringhappen’ van Henk Bolk, grondlegger van het gelijknamige transportbedrijf in Almelo een initiatiefnemer van Container Terminal Twente (CTT). Voor een uitnodiging voor het ‘Haringhappen’ bij Bolk wordt in Den Haag bijna ‘gevochten’. De minister-president, ministers, staatssecretarissen en leden van de Staten Generaal maken hun agenda’s vrij wanneer de vooraankondiging binnen is.

Een andere populaire haringparty onder ondernemers en bestuurders is die bij Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte, dit jaar op woensdag 15 juni a.s. Het wordt de Twentse primeur voor de nieuwe haring genoemd, maar dan is de zogenoemde ‘Illegale Haringparty’ in Vriezenveen al achter de rug.
Bij de ‘primeurparty’ wordt echter de ‘Twentse Zilveren Haring’ toegekend aan een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de promotie van Twente. De prijs werd eerder toegekend aan onder andere het Rijksmuseum Twenthe, Johma, FC Twente en Herman Finkers.

Dit keer zijn genomineerd Container Terminal Twente (CTT), Grönefeld en Twentse Ambassade Amsterdam dat net bekend maakte ook een Twentse Ambassade in Rotterdam te willen vestigen om het Twentse ondernemers gemakkelijker te maken zaken te doen in de Randstad.
CTT doet dat al met een eigen kantoor in Rotterdam van waaruit containertransporten van en naar Rotterdam en Duitsland worden verzorgd met overslag over water in  Hengelo en Almelo en via spoor in het Duitse Bad Bentheim.
Familiebedrijf Grönefeld werd opgericht in 1912. De gebroeders Bart en Tim Grönefeld maken handgemaakte horloges in Oldenzaal. Hun mechanische kunststukken worden over de gehele wereld verkocht.
Op 15 juni wordt dus bekend wie van de drie genomineerden de ‘Twentse Zilveren Haring 2016’ wordt toegekend.

Archief
Terug naar vorige pagina