Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
22-02-2016  

Provincie wil problemen XL Businesspark oplossen

 

ALMELO – ‘De provincie wil in vijf jaar alle problemen rond de exploitatie van het XL Businesspark Twente bij Bornerbroek oplossen’, dat zegt de Almelose wethouder Javier Cornelissen in De Roskam. Volgens Cornelissen is de voortgang van het XL Businesspark binnen die periode obstakelvrij van van belemmerende procedures die door ‘noabers’ is aangespannen tegen de al aangelegde Laad & Loskade en de komst van olieproducent Eurol. De provincie wil de ‘dwarsliggers’ op zo kort mogelijke termijn uitkopen. Ook wil het de uitgifteprijs per m2 terug brengen naar 85 euro om de komst van andere bedrijven aan te jagen. Het beleid past in de strategie van de provincie om naast de economische speerpunten Technology Base Twente (Luchthavengebied), Kennispark/UT in Enschede en Innovatiecampus/Thales in Hengelo het XL Businesspark in de gemeente Almelo te blijven zien als Twentse locatie voor ‘ruimtevreters’.
Daarvoor heeft de provincie wel de voorwaarde dat de provincie een meerderheidsaandeel verwerft van 54 procent. Nu heeft de provincie een aandeel van 23 procent net zoals de gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo. De gemeente Borne bezit 8 procent.  
Volgens de Almelose wethouder Cornelissen is het denkbaar dat het binnen de gemeentegrenzen liggende XL Businesspark na die periode van 5 jaar vervalt aan de gemeente Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina