Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-02-2016  

Coes Metaal wil toch uitbreiden in Vriezenveen


De Daarlerveenseweg is wel erg smal voor transporten van Coes Metaalbescherming.
 

VRIEZENVEEN – Coes Metaalbescherming B.V. in Vriezenveen wil uitbreiden. Daarvoor heeft het een aanvraag ingediend bij de gemeente Twenterand. Het bedrijf zit ingeklemd tussen het kanaal Almelo-De Haandrik en de spoorlijn Almelo-Mariënberg. De ligging aan het kanaal is voor Coes Metaalbescherming echter van groot belang vanwege de aan- en afvoer van grote constructies, zoals o.a. brugdekken die moeilijk over de weg te verplaatsen zijn.
Een paar jaar geleden bleek dit bij het transport van nieuwe fietsbruggen voor het lateraal kanaal in Almelo. Het grote transport over de Daarlerveenseweg leidde tot onmin met een omwonende.
Coes Metaalbescherming zoek t de expansie echter in aanpalende grond buiten de bebouwde kom. De vraag is of dat ook past binnen de Overijsselse visie dat ‘ruimtevreters’ in Twente bij bedrijfsvergrotingen dienen te verkassen naar het XL Businesspark Twente bij Bornerbroek. Buiting Constructie, bouwer van bruggen en grote overspanningen, vestigde zich jaren geleden op het XL Businesspark vanwege de goede bereikbaarheid via A35/A1 en de inmiddels aangelegde laad & loskade aan het Twentekanaal. Ook Container Terminal Twente (CTT) en olieproducent Eurol willen zich daar vestigen.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina