Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
29-01-2016  

Scholierendebaters strijden om titel 2016

 

ALMELO/ZWOLLE – Statenlid Yvonne Koolhaas en de Almelose raadsgriffier Corrie Steenbergen geven maandag om 14.00 uur in de raadszaal van Almelo het startsein van de debatwedstrijd voor middelbare scholieren om de titel ‘Beste debater van Almelo 2016’.
Het ROC van Twente, Het Erasmus, CSG het Noordik en de scholengemeenschappen Pius X College en Canisius vaardigen debaters af.
Alle deelnemende klassen spelen een democratiespel in het stadhuis in Almelo. De vijf beste debaters per school ontvangen een training debatteren. Deze vijf finalisten gaan naar de finale op 17 maart 2016 in het provinciehuis te Zwolle.
De debaters-strijd in het stadhuis van Almelo wordt georganiseerd door de provincie Overijssel en de gemeente Almelo in samenwerking met het Pius X College en ProDemos, Huis voor democratie en rechtspraak. Doel van de debaters-strijd op Overijsselse schaal onder scholieren is jaarlijks 4.500 jongeren te betrekken en informeren over democratie. Lokale en provinciale politici geven daarvoor gastlessen op scholen en scholieren maken actief kennis net de werking van democratie via debatwedstrijden zoals deze in de raadszaal van Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina