Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
08-01-2016  

Eiser voor derde keer vergeefs naar rechtbank


Afbeelding van willekeurige bakfiets
 

ALMELO – Voor de 29-jarige verdachte Alex R. uit Enschede ging de behandeling van een strafzaak wegens oplichting, in de rechtbank van Almelo voor de derde keer niet door. Aanleiding wederom een incompleet dossier, zodat de rechter niets anders kon, dan opnieuw de zaak te verdagen.
De rechter toonde begrip voor een eiser uit Almere, die voor een bedrag van 800 euro was opgelicht en nu al voor de derde keer vergeefs naar de rechtbank in Almelo was afgereisd. De man uit Almere bestelde in 2012 een bakfiets bij de Enschedeër maar kreeg niets geleverd. Na reclamatie liet de verdachte per email aan de eiser weten dat deze nergens meer op hoefde te rekenen omdat hij de ‘centen’ toch al binnen had.
De verdachte uit Enschede wordt oplichting in minstens 70 gevallen ten laste gelegd, waarbij goederen als barbeques, mobiele telefoons, computers en computerspelletjes niet werden geleverd.
De rechtbank in Almelo vermoedt dat delen van het grote dossier bij de rechtbank in Arnhem zijn gebleven. Daar staat een medeverdachte van de Enschedeër terecht wegens oplichting.
Het ‘zoekraken’ van dossiers komt sinds de reorganisatie (en centralisatie van dossiersarchivering) van de rechtbanken in Nederland herhaaldelijk voor.

Archief
Terug naar vorige pagina