Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2015  

Waterschap Vechtstromen wil schuld indammen


De Natte Doorbraak, noodzakelijk om in Almelo droge voeten te houden, vergde een miljoeneninvestering en is ondanks verzet uit agrarische hoek, nagenoeg afgerond.
 

ALMELO – Waterschap Vechtstromen heeft door het oversluiten van lopende leningen een structureel rentevoordeel weten te bewerkstelligen van vier miljoen euro. Het rentevoordeel met een leenperiode van 50 jaar wordt voor de helft benut om de schuldpositie af te bouwen en de andere helft wordt voorbestemd voor investeringen. Vechtstromen neemt bovendien maatregelen om 2,4 miljoen euro extra te bezuinigen om extra lasten voor burgers en bedrijven te beperken. Gezamenlijk met eerder genomen bezuinigingsmaatregelen wordt voor het jaar 2016 een bedrag van 14,6 miljoen euro bespaard, oplopend tot 16 miljoen euro in de jaren na 2018.
Ondanks de hoge schuldpositie is Vechtstromen wel financieel gezond, zo meent het bestuur dat overigens niet uitsluit dat in het komende half jaar bekijkt of verdere ingrepen noodzakelijk zijn. We wil Vechtstromen het voorzieningenpeil van de kerntaken overeind houden.
De algemene vergadering stemde in met een ongewijzigd begrotingsvoorstel.

Archief
Terug naar vorige pagina