Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-09-2015  

Red One mag de weg op voor Solar Challenge

 

DARWIN – The Red One, de rode zonneauto van het Solar Team Twente, heeft vandaag de tests van de Australian Road Authority doorstaan om op de Australische wegen te ogen rijden. Volgens de keuring zijn remmen, remlicht, wielophanging en veiligheidsvoorziening als gordels, in orde. De door zonlicht aangedreven raceauto kan zelfs regeneratief remmen op de motor.
Het team van de Universiteit Twente en Hogeschool Saxion heeft nog tot 18 oktober de tijd om de Red One te testen op de Australische wegen. De inzet is deze keer hoog, want het Twentse team moet de Bridgestone World Solar Challenge, een race over 3.000 km door de Australische outback van Darwin naar Adelaide, winnen om in de toekomst nog eens mee te kunnen doen.
De grootste concurrent komt naar verwachting uit eigen land met het team van de Universiteit Delft, dat in 2013 won met de Nuna 6. De Delftenaren moeten het deze keer stellen zonder de adviezen van de overleden Wubbo Ockels, de geboortige Almelöer die als Neerlands eerste astronaut te boek staat. Ook de Japanse Tokai Challenger wordt tot de grote kanshebbers gerekend.

Foto: Jerôme Wassenaar

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina