Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-08-2015  

Aantal kinderen in armoede stijgt

 

HENGELO – Het aantal kinderen dat in Nederland in armoede opgroeit blijft stijgen. Dat is ook het geval in Overijssel en de Twentse gemeenten. Onbetwiste koploper qua stijging in Overijssel is de gemeente Staphorst waar het aantal kinderen in armoedige omstandigheden met maar liefst 50 procent toenam.

In Twente zijn de gemeenten Dinkelland en Haaksbergen de koplopers qua toename met 11,1 procent. Ook in Hengelo en Almelo is de toename behoorlijk hoog met percentages van respectievelijk 7 procent en 5,1 procent.

De gemeente Enschede scoort in Twente het hoogst met 3360 kinderen in armoedige gezinssituaties. Dat is een percentage van 12,7 procent, ruim boven het landelijk gemiddelde van 6,9 procent. In Enschede nam het percentage ten opzichte van een jaar eerder met 1,7 procent toe. Ook de gemeente Almelo zit boven het landelijk gemiddelde.
Beter deden het in Twente de gemeente Oldenzaal en de plattelandsgemeenten Hellendoorn, Twenterand en Wierden waar een daling is waar te nemen. Wierden is daarbij de best scorende gemeente, volgens de berichtgeving van RTV Oost.

< De actuele percentages en de +/- afwijkingen t.o.v een jaar eerder.
 

Archief
Terug naar vorige pagina