Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
31-07-2015  

Drukkers Persgroep/Wegener staken om CAO

 

APELDOORN – De drukkers van Persgroep Printing in Apeldoorn en Den Haag hebben vrijdagavond de persen stil gezet. De drukkers van het vroegere Wegener in Apeldoorn willen hun looneisen kracht bijzetten omdat de onderhandelingen over een nieuwe CAO al sinds augustus 2013 muurvast zit.

Bernard van Iren, bestuurder van FNV KIEM op RTV Oost: "Staken doe je niet voor je lol, dit is echt het uiterste middel. Morgen zijn we op de kop af twee jaar bezig en is er nog steeds geen cao. Wij vinden: ook in een krimpende bedrijfstak moet je je vakmensen met respect blijven behandelen. En daar hoort een fatsoenlijke loonsverhoging bij!"
De looneis bedraagt 2,5 procent en een eenmalige uitkering van 300 euro.

Door de staking is het onzeker of de regionale bladen van de Persgroep zoals o.a. Tc Tubantia, de Stentor en BN De Stem zaterdag verschijnen. Directeur Journalistiek Erik van Gruijthuijsen van de Persgroep noemt de staking treurig en onverantwoordelijk. Hij zegt dat een aantal abonnees zaterdag een krant in de bus krijgt die ze misschien niet gewend zijn, mogelijk komt de krant later. Volgens hem gaat het voor het AD om de regiotitels in onder meer Utrecht, Den Haag en Amersfoort. In de voormalige Wegener-gebieden gaat het om De Gelderlander, De Stentor en Tubantia. “Mochten mensen de krant toch niet krijgen, dan is de krant morgen te lezen op internet”, zegt Van Gruijthuijsen op ThePostOnline.

Archief
Terug naar vorige pagina