Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
27-03-2015  

Juridisch Loket sluit kantoren in Overijssel


Het Juridisch Loket Almelo aan de Oranjestraat gaat dicht per 7 april a.s.
 

ALMELO – De Overijsselse kantoren van het Juridisch Loket in Almelo, Enschede en Zwolle gaan sluiten. Almelo en Zwolle sluiten al op 7 april a.s. en Enschede volgt op 11 mei van dit jaar. Het Juridisch Loket met 250 werknemers richt zich op digitale en telefonische dienstverlening en is van zins alle 20 kantoren in Nederland voor inloopadvies te sluiten.
Volgens directeur Jan Albert Waal is dit nodig om de klanten kunnen blijven helpen. "De wachtrijen aan de telefoon en aan de balie liepen op, terwijl het Juridisch Loket met minder personeel het werk moest doen. We moeten onze middelen slim inzetten om toch zo veel mogelijk mensen te helpen", aldus Waal.

Gratis advies voor mensen met lager inkomen
Het Juridisch Loket is bedoeld voor mensen met een lager inkomen en weinig vermogen en wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De juristen geven de mensen gratis advies. Blijkt aan de telefoon dat een uitgebreid advies nodig is, dan wordt er een afspraak gemaakt bij een vestiging in de buurt. De vestigingen blijven dan ook bestaan maar kunnen niet zomaar meer worden binnengelopen.

Archief
Terug naar vorige pagina