Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
11-03-2015  

Horecatalenten ROC van Twente in de prijzen


Mauro Ena (midden) mag stage lopen bij sterrenkok Jonnie Boer
 

ALMELO – Drie studenten van de horecaopleiding van het ROC van Twente uit Almelo vielen in de prijzen tijdens de Horeca Talentendag georganiseerd door de Stichting Horecatalent Achterhoek.
Op het koksniveau 2 behaalde Mauro Ena uit Enschede een eerste prijs, hij loopt stage bij Restaurant Hanninkshof in Usselo. Veroniek Demaj uit Almelo behaalde een tweede plek in de bediening niveau 2. Zijn stageplek is bij Restaurant Bistro Kir Royal in Borne. Ook een tweede prijs behaalde Anna Snellers uit Hengelo (Ov) in de bediening op niveau 3. Zij loopt stage bij Fellini in Enschede.
Voor Mauro Ena en alle andere eerste prijswinnaars volgt er nog een hoogtepunt. Een stage bij Michelinsterren-restaurant De Librije in Zwolle van Jonnie en Thérèse Boer. De andere prijswinnaars gingen met een koffer keukenmessen van producent Wüsthof (Solingen) naar huis.
Het ROC van Twente kwam ‘overall’ als beste uit de bus voor de opleidingen van Rijn IJssel, De Graafschap en Aventus.
In het randprogramma werden er diverse masterclasses, demonstraties en workshops georganiseerd. Ongeveer 50 studenten van het ROC van Twente hebben deelgenomen aan de Masterclass 'Proud to be a team' van Gonnie Klein Rouweler, Image Consulting. Zij houdt zich bezig met 'The fine art of presenting yourself'. Daarnaast konden bezoekers mee doen aan een ‘horeca kenniswedstrijd’.

Archief
Terug naar vorige pagina