Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-02-2015  

De Persgroep wordt grootste Nederlandse uitgever

 

DEN HAAG – Kartelautoriteit ACM gaat akkoord met de overname van de Britse uitgever Mecom door de Belgische De Persgroep met dagbladen als Het Laatste Nieuws, De Morgen, De Tijd en L’Echo en de TV-zenders VTM, 2BE, Vitaya, VTMkzoom, JIM en Stevie. De Persgroep betaalt 245 miljoen euro voor Mecom dat in Nederland o.a. Uitgever Koninklijke Wegener en Mediagroep Limburg bezit.
De Persgroep bezat in Nederland al het Algemeen Dagblad, De Volkskrant Trouw, Parool en de websites Autotrack, Nationale Vacaturebank, Tweakers.net en Carsom.nl. Op de radio is met actief met o.a. Q-music. Daar komen nu De Limburger, Limburgs Dagblad en de Wegener kranten De Stentor, BN De Stem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, Provinciale Zeeuwse Courant, De Gelderlander en Twentsche Courant Tubantia bij. Totaal heeft De Persgroep in Nederland nu 1,1 miljoen abonnees en is daarmee de grootste dagbladuitgever van dit land.
Wegener is eveneens veruit de grootste uitgever in Nederland van weekbladen. Door de overname krijgt De Persgroep ruim 45 procent van de Nederlandse dagbladenmarkt in handen. De Telegraaf Groep is goede tweede met dik 35 procent.
In Denemarken krijgt De Persgroep twee nationale kranten in eigendom met 500.000 abonnees.

Mecom verkocht al eerder diverse Duitse dagbladen een andere investeerders.

<< De Belg Christian van Thillo geeft al 24 jaar leiding aan de overkoepelnde De Persgroep.

Archief
Terug naar vorige pagina