Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-02-2015  

ROC Twente topper in minder schoolverzuim


ROC van Twente - locatie Almelo
 

DE HAAG/ALMELO – Het ROC van Twente is een van de toppers in het bestrijden van schoolverzuim, dat blijkt uit cijfers die door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bekend zijn gemaakt. De school voor Middelbaar Beroeps Onderwijs met vestigingen in Almelo, Enschede, Hengelo en negen andere gemeenten in de regio, staat zelfs zevende in de nationale Top 10 met een uitvalpercentage van 4,2 procent. In het afgelopen ‘boekjaar’ bewerkstelligde men een daling van maar liefst 12 procent. Van het totaal van 14.185 leerlingen verlieten 590 leerlingen vroegtijdig de opleiding. Het ROC van Twente was de enige onderwijsinstelling met meer dan 10.000 leerlingen die een daling van 10 procent op meer behaalde.
Landstede uit Zwolle deed het ook prima. Met een gemiddelde uitval van 4,1 procent pikte het net de zesde plek voor de neus van het ROC van Twente weg.

Het Christelijke Hoornbeeck College met vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Goes, Kampen en Rotterdam was de onbetwiste nummer 1 met een percentage vroegtijdige schoolverlaters van slechts 1,8 procent (92), een daling van liefst 55 procent.
De aanpak om vroegtijdig schoolverlaten te komen is gebaseerd op landelijke normen. In 2016 moet het nationale totaal minder zijn dan 25.000.

Archief
Terug naar vorige pagina