Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
30-12-2014  

Van der Most sluit De Koperen Hoogte

 

LICHTMIS – Selfmade-miljonair Hennie van der Most ziet geen heil meer in zijn hotel-restaurant De Koperen Hoogte aan de A28 in Lichtmis bij Zwolle. Tijdens een bijeenkomst maandagavond met het personeel kondigde van der Most de sluiting aan per 1 juli 2015, mits voor die datum geen koper wordt gevonden. Volgens Van der Most is de crisis en toenemende zuinigheid bij consument, bedrijfsleven en overheid de aanleiding voor het verlies dat al meerdere jaren aanhoudt.

Van der Most kocht de voormalige watertoren op verzoek van de gemeente en maakte er een luxe hotelresort van met 16 kamers en 2 suites en meerdere restaurants, zoals o.a. het in de top van de toren draaiende restaurant La Tour en de bijbehorende golfbaan.
De Koperen Hoogte scoorde onlangs nog een award bij vergelijkingssite Zoover met een gemiddelde beoordeling van 8,8 punten. Bij De Koperen hoogte werken ongeveer 60 mensen.

Eerder al stootte Van der Most de Bonte Wever in Assen af, evenals Preston Palace in Almelo. Speelstad Oranje in het Drentse dorp Oranje werd onlangs verhuurd als asielzoekerscentrum. Daarmee krimpt de horeca-activiteiten van Van der Most tot het Duitse Kernwasser Wunderland bij Kalkar, Funpark Meppen en Dorf Wangerland, Van der Most heeft verder nog de Evenementenhal in Hardenberg en meerdere bedrijven in de metaal en bouwsector.

Archief
Terug naar vorige pagina