Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-12-2014  

UWV blijft toch in Deventer, dankzij gemeente


Heel Twente moet straks naar Enschede voor het UWV, Salland en Noord Overijssel naar Zwolle.
Voor Deventenaren is het nabije Apeldoorn een brug te ver.
 

DEVENTER – Het aangekondigde vertrek van UWV in Deventer is niet in goede aarde gevallen bij de gemeente Deventer. Deventenaren zouden voor persoonlijke gesprekken voor arbeidsbemiddeling naar Apeldoorn moeten reizen waar UWV wel een vestiging zou behouden.
De Deventer wethouder Kolkman is daar vierkant voor gaan liggen en heeft met UWV bewerkstelligd dat een dependance in Deventer blijft dat in het kantoor Deventer Talent wordt ondergebracht. Eerder al kreeg Harderwijk een uitzondering vanwege de reisafstand naar Apeldoorn.

Dezelfde problematiek speelt ook in Twente. Daar wil het UWV zich concentreren in Enschede. Hengelo en Almelo raken daardoor hun vestiging kwijt. Voor de regio Almelo geldt dat het UWV kantoor al een aantal jaren gezamenlijk is gevestigd samen met de gemeentelijke sociale dienst in het rijksmonument Twenthe Centrum. De gemeente Almelo tekende voor die samenwerking een langjarig huurcontract.
Bovendien voert de gemeente Almelo ook de Wet werk & bijstand (Wwb) en per 1 januari a.s. de vervangende nieuwe Participatiewet uit voor de gemeenten Tubbergen en Dinkelland. Bovendien zijn UWV-cliënten uit de gemeenten Twenterand, Hellendoorn, Rijssen/Holten en Wierden nu nog aangewezen op de UWV-vestiging uit Almelo. Per eind 2015 moeten deze allen naar het geografisch externe Enschede, als de plannen van het UWV definitief doorgaan.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina