Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
19-12-2014  

Buiter Beton wil Randstad bereiken vanuit Naarden

 

BALKBRUG - Voor sierbestratingshandelaar Jan Buiter uit Balkbrug is een jarenlang gekoesterde droom uitgekomen. Sinds eind november mag hij zich de nieuwe eigenaar noemen van Koster Tuinmaterialen te Naarden. Een prachtig bedrijf met mooie producten en gelegen op een toplocatie aan de A1 richting Amsterdam.

Dankzij de nieuwe vestiging wordt Buiter Beton beter bereikbaar voor hoveniers en particulieren in de Randstad en dat is precies wat de Overijsselse ondernemer graag wil. “Vanuit onze vestigingen in Hengelo en Balkbrug leveren wij aan klanten in heel Nederland”, vertelt Jan Buiter. “Voor onze distributie werkt dat prima, maar hoveniers en tuinliefhebbers vanuit het westen des lands moeten een hele reis maken om onze showtuin te komen bekijken. Vanaf nu kunnen zij ook naar Naarden. Want de showtuin die daar een half jaar geleden is aangelegd is werkelijk schitterend en doet niet onder voor die bij onze vestiging in Balkbrug.”

Hoewel Buiter Beton met 35 jaar ervaring een gevestigde naam is binnen hoveniersland, heeft Jan besloten om de naam van de Naardense vestiging onveranderd te laten. “Iets wat goed is, moet je niet veranderen”, vindt hij. “Koster Tuinmaterialen bestaat al 25 jaar en heeft in die tijd een uitstekende naam opgebouwd en is vanwege de unieke ligging pal aan de A1, bekend bij ontzettend veel mensen. Wat ook hetzelfde blijft, zijn de gezichten. De voormalige eigenaar Rob van den Berg heeft de functie van bedrijfsleider aanvaard en daar zijn wij blij om. Hij kent zijn klanten, weet wat er speelt in de regio en is op zijn beurt een bekend gezicht voor de klanten.” Wat wel gaat veranderen is het assortiment. Dat wordt aangevuld met de complete lijn van MBI beton en Oprey Beisterveld. Daarmee wordt het programma voor particuliere klanten en met name voor de hoveniers, een stuk uitgebreider en daarmee interessanter. Daarnaast zijn ook alle materialen uit onze jaarlijkse Terras & Trends te koop op de nieuwe locatie.

Op de vraag of er nog meer vestigingen bij gaan komen, reageert Jan niet ontkennend. “Het is altijd mijn droom geweest om verspreid over heel Nederland een aantal vestigingen te openen, zeker omdat mijn dochter Lydia en schoonzoon Pieter het bedrijf zullen voortzetten als ik over een aantal jaren met pensioen ga”, vertelt hij. “Dat het er nu pas van komt, is omdat de crisis roet in het eten gooide. Toch hebben we niet stilgezeten en is ons bedrijf in de afgelopen jaren regelmatig vernieuwd en uitgebreid, evenals als onze producten. Met Naarden erbij hebben we nu drie vestigingen in het oosten en westen van het land. Wanneer de mogelijkheid zich voordoet, zou het zomaar kunnen dat we ook nog eens in het noorden of zuiden opduiken. Maar zover is het nu nog niet. We gaan ons nu eerst concentreren op onze Naardense vestiging.”

Archief
Terug naar vorige pagina