Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-12-2014  

Trekkermeisje Manon bereikt de Zuidpool

 

VRIEZENVEEN – Trekkermeisje Manon Ossenvoort uit Vriezenveen heeft haar droom werkelijkheid zien worden door op een tractor de Zuidpool te bereiken. Jaren geleden begon ze aan haar droom door per tractor vanuit Vriezenveen uiteindelijk in Kaapstad te stranden. Tijdens dat deel van de reis verzamelde ze dromen van mensen en hield er veel lezingen over.
Het was de Britse tractorfabrikant Massey Ferguson die haar eigen droom nieuwe impuls gaf door de speciaal geprepareerde tractor MF 5610 beschikbaar te stellen inclusief een begeleidingsteam. De reis over Antarctica naar de Zuidpool omvatte 17 zware etappes in bittere koude.
Tijdens het vieren van deze geweldige overwinning met haar teamleden omhelsde Manon de tractor en riep: "Wow! Ik heb het gedaan! Wat een geweldig gevoel en ik ben Massey Ferguson zo dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt. Het is een grote droom die is uitgekomen. Dromen hebben is mooi, maar om ze uit te zien komen geeft een heel bijzonder gevoel. Ik ben geïnspireerd."
In opperste voldoening maakte Manon Ossenvoort vervolgens een sneeuwpop op de Zuidpool die er nog wel een tijdje zal staan tot storm en wind er een einde aan maakt.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina