Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
26-10-2014  

Nacht van de Nacht extra donker in Overijssel

 

ZWOLLE – Op de avond van de jaarlijkse Nacht van de Nacht was het zaterdagavond in Overijssel extra donker. Oorzaak een storing in het ‘elektronische brein’ van Enexis dat er voor moet zorgen dat de openbare verlichting ingeschakeld wordt. Nagenoeg in geheel Overijssel sprong daardoor de straatverlichting niet aan en moest deze met de hand worden aangezet. De oorzaak is nog niet bekend.
Tijdens de Nacht van de Nacht wordt in veel Nederlandse steden aandacht besteed aan de ‘lichtvervuiling’ door overbodig licht dat schadelijk is voor de natuur door een verstoring van het bioritme van dieren en planten.
Veel gebouwen, die met schijnwerpers worden aangelicht, worden daarom tijdens de Nacht van de Nacht niet aangelicht om burgers bewust te maken dat overdadig kunstlicht schadelijk is. Tegelijkertijd worden op veel plaatsen tijdens de ‘Nacht’ wandeltochten door een donkere natuur georganiseerd om het natuurlijke nachtleven beter te leren kennen en waren diverse sterrenwachten geopend voor een kijkje in het heelal.

Op deze dag werd bovendien weer omgeschakeld van zomertijd naar wintertijd en ging de klok om 03.00 uur één uur terug.

Archief
Terug naar vorige pagina