Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-10-2014  

Twenterand gooit knuppel in Cogas-Caiway hok

 

VRIEZENVEEN – Dat niet alleen in Almelo rumoer bestaat over Cogas’ keus was al bekend. De afgelopen dagen heeft ook de politiek in Twenterand zich met dit vraagstuk bezig gehouden, maar een ‘eensgezind geluid’ was er niet. Tot donderdagavond er een extra raadsvergadering over Cogas plaatsvond.

De gemeenteraad van Twenterand was er snel uit. In een unaniem aangenomen ‘motie Cogas’ heeft de Raad stelling genomen tegen het optreden van Cogas. Wethouder Oordt zal – als vertegenwoordiger van de gemeente Twenterand (goed voor een vertegenwoordiging van 11% van de aandelen in Cogas Kabel) – morgen (vrijdag) in Wierden aanschuiven bij andere (gemeentelijke) aandeelhouders van Cogas.

Als het aan Twenterand ligt blijft Ziggo haar diensten via coax-kabel leveren totdat er minimaal 5 onafhankelijke dienstverleners via glasvezel worden aangeboden. De opzegging van samenwerking met Ziggo zal dus moet worden teruggedraaid. Als dat niet gebeurt dan moeten aansluitingen na 1 januari 2015 financieel worden gecompenseerd.

De resultaten van het overleg vrijdag worden in de raad van 28 oktober behandeld.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina