Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
28-09-2014  

Tubbergen en Losser heroverwegen Monstershows

 

TUBBERGEN/LOSSER – Burgemeester Stegers van de gemeente Tubbergen bekijkt opnieuw de verleende vergunning voor een ‘Monstershow’ a.s. dinsdag tegenover De Vlaskoel in Tubbergen. Stegers wist niet dat in Tubbergen een zelfde evenement als in Haaksbergen gepland stond, omdat vergunningen meestal worden uitgegeven door gedelegeerde ambtenaren. Stegers vindt het nog te vroeg om conclusies te trekken n.a.v. het dodelijk ongeval met een Monstertruck in Haaksbergen. Het kan zijn dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen of dat alsnog wordt besloten dit onderdeel van de evenementenvergunning te halen.
Het 10-koppige Duitse Stunt Movie Production-team heeft een show op het programma staan met motoren, quads, auto’s en de beroemde Monster-Truck met enorme meer dan manshoge banden.

In Losser overweegt burgemeester Sijbom de geplande 'Monstershow' op 2 oktober in De Lutte alsnog van de agenda te halen. Aanleiding is het ongeval in Haaksbergen waarbij 3 doden en 15 gewonden vielen, waarvan 5 nog in kritieke toestand. De Monstertruck reed in Haaksbergen pardoes het publiek in nadat deze over een aantal autowrakken was gereden.

In juni 2013 kwamen in Mexico 8 mensen om het leven toen een Monstertruck op het publiek inreed.
 

Archief
Terug naar vorige pagina