Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
02-09-2014  

Illegale Vjenne Stube in gevarenzone

 

VRIEZENVEEN – Wat allemaal begon als hobby en onderkomen voor de harmonicaclub bij ‘De Batse’ in Vriezenveen, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een activiteitencentrum onder de naam ‘Vjenne Stube’ waar de horeca zich steeds meer aan stoorde. Eigenaar Gerard Companjen bouwde aan de Harmsenweg illegaal gestaag door aan capaciteitsvergroting en ook het aantal gebruikers en publieksactiviteiten namen in de loop der jaren fors toe.
Een klacht van Koninklijke Horeca Nederland en vragen van raadslid Chris Walraven (VVD) noopten het gemeentebestuur van Twenterand tot ingrijpen met een dwangsom van totaal 80.000 euro om alle activiteiten te stoppen voor 1 november a.s. en de illegale bouwwerken af te breken voor 1 maart 2015, tot gevolg.
‘De Batse’ (Companjen) vindt dat de gemeente boter op het hoofd heeft omdat de gemeente ook zelf gebruik maakte van zijn accommodatie. Een bestemmingsplanwijziging is nodig om de Vjenne Stube van de ondergang te redden, maar dat druist in tegen het gemeentebeleid om geen horeca in woongebied te willen toestaan. Het indienen van zienswijzen tegen een mogelijke bestemmingsplanwijziging zijn daardoor kansrijk. Een procedure kan bovendien een lange en kostbare weg worden voor Companjen. De gemeenteraad heeft echter het laatste woord nu de dwangsom formeel door het college van B&W bij Companjen is aangekondigd.

Archief
Terug naar vorige pagina