Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-06-2014  

Failliet Veurink Transport Hardenberg verkocht

 

HARDENBERG – Veurink International in Hardenberg maakt een doorstart door de overname van het logistieke dienstverleningsbedrijf Koninklijke Rotra uit Doesburg. Dat is het resultaat na een weekend onderhandelen met curator Mr. Eringa. Veurink International ging vrijdag failliet.
Wat in 1883 begon met een beurtvaartschip op het Overijsselsch Kanaal tussen Beerzerveld en Almelo dankzij de inspanningen van de betovergrootvader van toenmalig directeur Jan Veurink bij het 125-jarig jubileum in 2008. De betovergrootvader voer eerder als schippersknecht en begon destijds een eigen beurtvaart. Met de beurtvaart werden o.a. eieren en kippen vanuit de regio Hardenberg/Coevorden naar de stad Almelo vervoerd.
Ondanks de goede toekomstverwachtingen in 2008, bleek ook de crisis en de druk op de vrachtprijs voor Veurink Internationaal te lang te duren. Van 120 personeelsleden en zo’n 100 trucks, kromp het bedrijf al gestaag en toen begin dit jaar eigenaar-directeur Jan Veurink overleed, kwam er nog een probleem bij.
Koninklijke Rotra uit Doesburg is nu de koper en heeft de intentie uitgesproken het meeste personeel over te nemen. Ook heeft het de bedrijfspanden in Hardenberg voor langere tijd gehuurd maar aan het tijdperk van het inmiddels 130-jarige familiebedrijf Veurink Transport is een einde gekomen.
Toch zal de bekende oranje truck met het V-logo niet van de Europese wegen verdwijnen. Lidus Veurink, broer van de inmiddels overleden Jan, begon in 1991 in het Belgische Roeselare zijn eigen bedrijf, na zakelijke onmin binnen het bedrijf, onder de naam A.J. Veurink. Ook hij voert het bekende logo en de oranje kleur van de trucks. Bovendien heeft Lidus zoon Arjen in Haaksbergen een logistiek centrum onder de naam AJV Logistic.

Archief
Terug naar vorige pagina