Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
21-06-2014  

Haring en nog eens haring bij Bolk Transport

 

ALMELO – Het jaarlijkse haringhappen bij Bolk Transport in Almelo is een der haringparty’s in het land waarvoor vele agenda’s worden aangepast. Van ministers tot parlementsleden, van burgemeesters tot wethouders en vele (inter)nationale zakenrelaties van Bolk Transport in Almelo en Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo, allemaal houden ze rekening met het haringhappen van Henk Bolk, de grondlegger van het concern en ras lobbyist voor de belangen van de Nederlandse en Twentse transportwereld in het bijzonder. Maak Henk Bolk tot kartrekker en de zaak komt in beweging! Dat weten ze inmiddels in Den Haag, waar een telefoontje van Bolk meer invloed heeft dan van welke Twentse wethouder dan ook. Zo’n 550 gasten mocht Bolk ontvangen tijdens het haringhappen dat altijd gekenmerkt wordt door de ongedwongen sfeer. De ultieme reden voor velen om er bij te willen zijn.
Pensionado Henk Bolk heeft dus nog een druk leven ondanks dat de bedrijven al in 2008 in handen van de directieleden André Pluimers, Joop Savenije (Bolk Transport) en Gerco Linthorst (CTT) over gingen.

André Pluimers, directeur Bolk Transport, heette alle gasten uit binnen- en buitenland welkom namens organisator Henk Bolk, Bolk Transport en CTT Hengelo. Pluimers prees Bolk over zijn ondernemersgeest en organisatietalent en wees er op dat het 20 jaar ‘Haringhappen bij Henk’ er toch voor diende om de logistieke bedrijven in de schijnwerpers te zetten. Hij verwees naar de opgestelde specifieke transportmogelijkheden van Bolk Transport met lengtes van 70 meter, de groeiende container-overslag bij CTT in Hengelo, de investeringen en uitbreidingen op het XL Businesspark Twente en de rail-containeroverslag in Bentheim (D). In deze riep hij collega-ondernemers en de politiek op om Mark van Onna te steunen bij de ontwikkeling van ‘Port of Twente’, de gezamenlijke havenontwikkeling van gemeenten in de regio. Volgens Pluimers kan dat binnen een paar jaar tot honderden extra banen in de Twentse logistieke bedrijfstak leiden.

Henk Bolk, die nog president-commissaris is bij Bolk Transport en CTT, riep vervolgens de zes aanwezige burgemeesters op om samen met hem de eerst ‘hollandse nieuwe’ te nuttigen. Voordien zette hij nog zijn oude leermeester aan de technische school Roel Vos en vriend en fotograaf Freek Buitenweg in de bloemen als dank voor bewezen diensten en vriendschap. Beiden zijn ernstig ziek.
Ook de Europarlementariërs Hans van Baalen (VVD) en Annie Schreijer-Pierik (CDA), die onlangs met ruim 113.000 voorkeurstemmen werd gekozen, kregen een bloemenhulde. Annie reageerde adrem en riep Bolk op om ook haar deur in Brussel niet voorbij te lopen als hij Van Baalen bezoekt om Twente te promoten in het Europees parlement. Bolk ‘bekende’ als rasechte VVD’er dat hij Annie een beetje had geholpen in de campagne en merkte richting Van Baalen op; ’Dat vindt je toch niet erg he?’
De plezierige haringparty werd muzikaal opgeluisterd met optredens van het combo Tonny Eyk, de beste zanger van Nederland volgens Sterren.nl Jannes en het orkest voor verstandelijk gehandicapten Flying Birds van de stichting Aveleijn.

Fotoreportage: Coen Mulder
en Roel Immink

Fotoreportage (41 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina