Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-06-2014  

Almelo en Geesteren één Hippisch blok

 

ALMELO – Op vrijdag 13 juni beginnen de Almelose Ruiterdagen met de pony’s. Op maandag 16 juni gevolgd door de paarden t/m zondag 22 juni. Aansluitend op dinsdag 24 juni volgt dan het CSI Twente in Geesteren kortom ruim 3 weken paardensport aaneen in Twente dat als hippische regio al jaren op de kaart staat.
In absolute aantallen is de breedtesport in Almelo het grootste en zelfs een der grootste hippische evenementen in Europa. Liefst 800 pony’s en bijna 1500 paarden zijn goed voor zo’n 11.000 starts in dressuur en springen. Het CSI Twente heeft zich eveneens verbreed met de basissport maar is in de slotdagen het domein voor de internationale subtoppaarden als 3-sterren evenement.
In Almelo is de Bolk Transport Derby over een afstand van 1050 meter met 21 hindernissen, waaronder de fameuze Irish Wall, de zwaarste springwedstrijd. In Geesteren is dat op de slotdag de Grote Prijs van Twente. De geldprijzen van het internationale hippische evenement in Geesteren is uiteraard hoger, maar de paardensport kent één bijzonderheid en dat is dat topruiters en amateurs met regelmaat tegen elkaar strijden. Dus ook in Almelo ruiters als Gerco en Ben Schröder, Jeroen Dubbeldam, het jonge Franse talent Roger Chammas, de Iraanse kampioen Majid Sharifi, Wassim Anzarouti,  Hendrik-jan Schuttert, en Gert-Jan Bruggink (foto) die de derby al eens won in 2009 met Acodetto. Maar meestal is er wel een andere subtopsporter die met de eer gaat strijken vanwege het bijzondere karakter van de zware derby. Zelfs bij de pony’s is die derby een waar spektakel om te zien. Kortom ruim 3 weken is heel hippisch Nederland in Twente te vinden.
 

Archief
Terug naar vorige pagina