Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
05-06-2014  

Nieuwe ontwikkeling Deventer Moordzaak

 

DEVENTER – Volgens de Volkskrant is er een nieuwe ontwikkeling in de moord op de Deventer weduwe Wittenberg in 1999. Een getuige heeft zijn verklaring ingetrokken tegen de inmiddels op vrije voeten veroordeelde boekhouder Ernest Louwes. Hij zat een straf uit van 12 jaar. Sindsdien vecht Louwes voor eerherstel en advocaat Knoops diende een herzieningsverzoek in. Louwes was boekhouder bij de weduwe Wittenberg en werd uiteindelijk tweemaal vrijgesproken voordat hij werd veroordeeld op technische getuigenverklaring en dna-sporen die volgens deskundigen niet op de dag van de moord achter gelaten hoeven te zijn.
Naar de Volkskrant nu publiceert heeft een getuige deskundige zijn verklaring ingetrokken dat Louwe met zijn mobiele telefoon op de dag van de moord in Deventer is geweest. Volgens de nieuwe uitleg was het technisch toch mogelijk dat het signaal via een zendmast in Deventer is gegaan zonder dat Louwes daar ter plekke was.
Ook heeft de recherche nieuwe aanwijzingen dat de moord niet op donderdag 23 september 1999 is gepleegd maar mogelijk op vrijdag 24 september. Op die dag heeft Louwes een sluitend alibi. Ernest Louwes heeft altijd ontkend iets met de moord op de weduwe te maken te hebben gehad. Meerdere deskundigen steunden hem daarin en ook marktonderzoeker Maurice de Hondt steunde Louwes in zijn verzet. De Hondt wees naar de zin van de rechter teveel op de rol van de tuinman en werd daarvoor veroordeeld en mocht daarover niets meer publiceren.

<< Ernest Louwes schreef een onthullend boek over zijn case
 

Archief
Terug naar vorige pagina