Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
12-04-2014  

Twentse whisky scoort op Distillata Salzburg

 

MANDER – Aan de weg van Tubbergen naar Uelsen heeft Gerard Veldhuis zijn stokerij ingericht in Erve Sculte, dat al 1200 jaar op die plek bestaat. De reclameman in ruste is al jaren actief in het stoken van fruitjenevers naar Oostenrijks voorbeeld. En niet zonder succes want zijn producten hebben daar al de nodige goedkeuring en certificaten ontvangen. Toch ligt zijn grote liefde bij de Keltische dranken zoals whisky. En daar begon voor hem het grote avontuur, het distilleren van een Twentse whisky van topkwaliteit. Velthuis deed dat avontuurlijk door in Oostenrijk whiskyvaten van Twents eikenhout te laten maken. Na 3 jaar en één dag lageren moest blijken of die greep een product bracht dat de toets der kritiek kon doorstaan. ‘Dat lageren op eikenhouten vaten moet je zien als een theezakje dat smaak geeft aan de thee’, zei Velthuis er over. Net zoals de whisky, wijn en port rijpt in eiken vaten. Het resultaat was blij verrassend voor Velthuis die zijn Twentse whisky onder de naam Sculte Whisky inzond naar de internationale Distillata in Salzburg om daar te laten beoordelen. ‘Prämierung der Weltbesten Brande’, luidde het resultaat tot grote vreugde van Velthuis die zijn product nu ook op de markt brengt via zijn eigen verkoopkanaal af distilleerderij en via Heisterkamp Dranken in Ootmarsum.
Een kijkje nemen in de stokerij en proeven kan ook maar dan wel volgens afspraak. Kijk voor meer info op: www.stokerijervesculte.nl
 

Archief
Terug naar vorige pagina