Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-04-2014  

Medische missers in MST en ZGT Hengelo


Het in aanbouw zijnde nieuwe MST, volgens ontwerp van IAA Architecten, wordt het grootste niet- academische ziekenhuis van Nederland en moet in 2015 klaar zijn.
Het energieverbruik is net zo groot als het gehele eiland Schiermonnikoog.
 

ENSCHEDE – Medisch Spectrum Twente wordt na de affaire Jansen Steur opnieuw geplaagd door medische missers. Dit keer treft het ook ZGT Hengelo. In beide ziekenhuizen zijn in de jaren 2000 t/m 2012 fouten gemaakt bij de behandeling van schaamlipkanker. Daarbij kwamen eind 2012 complicaties aan het licht bij zeven gevallen en werd tevens geconstateerd dat in 3 gevallen het terugkeren van kanker de dood tot gevolg had. Over dat laatste durft men dat niet zeker te beweren maar wordt wel erkend dat de overlevingskans aanzienlijk werd verminderd. Uit intern en later ook extern onderzoek naar de behandeling van 56 vrouwen met de zeldzame vorm van kanker bleek dat inderdaad het geval. De afronding van het onderzoek wordt binnen een maand verwacht.
ZGT Hengelo meldt op de eigen website dat de 18 vrouwen die bij hen behandeld zijn, geen nadelige medische gevolgen hebben ondervonden. Het MST in Enschede wil niet zeggen of de fouten dus alleen bij hen in huis hebben plaatsgevonden, meldt RTV Oost.
 

Archief
Terug naar vorige pagina