Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
03-04-2014  

Horeca imperium De Wanne/De Wiemsel failliet


Ootmarsumse familieconcern De Wiemsel failliet. Ook behoort het sterrenrestaurant De Wanne tot De Wiemsel en tevens Wylandrie, het vroegere PTT-vakantieverblijf op de Kuipersberg.
 

OOTMARSUM – Vorige week was de aankondiging van surseance van betaling van sterrenrestaurant De Wanne, hotel De Wiemsel en hotel Wylandrie te Ootmarsum al een schok in de Nederlandse horeca maar een week later is ook het faillissement uitgesproken. Curator Daniëls heeft de 86 personeelsleden wel ontslag aangezegd maar ook gevraagd aan het werk te blijven om de bedrijfsvoering door te laten gaan. Met Pasen is men volgeboekt en ook staan voor de maand april zijn honderden reserveringen van het lezersmenu van TC Tubantia geboekt.
Het geeft de curator meer tijd om met potentiële kopers te onderhandelen over mogelijke overname. Tot nu hebben zich 5 serieuze kopers gemeld.

Ook het bekende uitgaanscentrum Takens in Balkbrug werd deze week failliet verklaard. Volgens voorzitter Henk Hof van Plaatselijk Belang Balkbrug is de teloorgang van Takens een enorme klap voor de gemeenschap. "Het zal wel een combinatie van factoren zijn dat ze nu dicht moeten", reageerde Hof. Hij noemt de nieuwe alcoholwet voor 16- tot 18-jarigen, het indrinken thuis, de strenge overlastregels en de vele evenementen in de regio als voornaamste boosdoeners.
Ook zangeres Miss Montreal is bedroefd getuige haar Tweet; "neeee m'n hele jeugd in één klap vervaagd!" De zangeres groeide op in Dedemsvaart en kwam vaak bij Takens.
 

Archief
Terug naar vorige pagina