Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
24-09-2008  

Goud en zilver voor Twentse bouwvakkers


Stephan Kemna, Dennian Paarhuis en Roy Smit
 

Hen wachtte donderdag na de opening door prinses Maxima het skelet van een woning. Daarin moest een voorgevel worden gemetseld, een dakkapel worden aangebracht compleet met koperen bekleding en goten en boei worden voorzien van lood en zink.

De opdracht was volgens directeur R. Herman van de Vereniging Vakopleiding Bouwberoepen Almelo en omstreken (waar Kemna zijn metselopleiding genoot) ‘erg pittig’. Kemna moest niet een simpel muurtje metselen, maar een voorgevel met een bijzondere ontlastingsconstructie boven het kozijn. Bovendien moest hij voor de punt onder het dak voor iedere bouwlaag stenen feilloos in passende delen hakken. Ook Smit had zijn handen vol aan het met koper bekleden van de dakkapel en het knippen, slaan, velsen, solderen en kloppen van de loden en zinken bekleding.

De ploeg werd echter perfect aangestuurd door de handige voorman Dennian Paarhuis, die zorgde voor een nagenoeg foutloze planning en naadloze aanlevering van materialen. Mede daardoor had het team op tijd de hele opdracht af. Een prestatie op zich, want veel van de deelnemende bouwteams kwamen tijd te kort. Daarbij leverden Kemna, Paarhuis en Smit ook nog eens puik vakwerk. Goed voor rinkelend goud en zilver.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina