Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2014  

Almelo´s team wint ROC Innovatie Prijs

 

Computerles voor ouderen
Het project ‘Samen Online’ is opgezet door het team ICT Almelo in samenwerking met de Stichting Scoop. Het doel van dit project is om senioren tegen een kleine vergoeding (1 euro per les) wegwijs te maken op de pc. En hiervoor worden de mbo-studenten van de ICT-opleiding (niveau 2) ingezet. Zij geven 9 weken lang, twee keer per week, computerles aan senioren.

Waardering
Veel studenten die deelnamen aan dit project hadden in eerste instantie helemaal niet zo’n zin, maar na afloop waren ze zeer enthousiast. De jury vindt het knap van het Team ICT Almelo dat ze de studenten hebben weten te enthousiasmeren en goed hebben voorbereid. Volgens de jury is dit project misschien wel de beste manier om studenten in de praktijk te leren hoe je communiceert met je klanten. Want met ouderen moet je nog meer geduld hebben en het nog duidelijker uitleggen. De uiteindelijke waardering voor elkaar (zowel student als senior) is zeer waardevol. De jury waardeert deze “levens”-/computerles dan ook enorm.

De 2e en 3e prijs
De 2e prijs ging naar het team Netwerkschool met het project ‘Versnellingstraject vmbo-mbo-hbo’. Het team 'Bouw, Hout en Interieur Almelo' ontving met het project ‘Uitwisseling Ahaus’ de derde prijs. Ook deze teams ontvingen een cheque om te gebruiken voor professionaliseringsdoeleinden.

Wat is de Team Innovatie Prijs?
Voor de vierde keer werd de TIP (voorheen Harm Jan Wibbens Team Trofee) uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor docententeams van het ROC van Twente die een bijzondere onderwijsprestatie hebben geleverd. Van de acht teams die een project hadden aangemeld, nomineerde de jury er drie.
De afgelopen weken konden medewerkers en studenten stemmen op hun favoriete team. Deze “publieksstem” telde voor 50% mee. Maar tijdens de finale moesten de drie teams hun project presenteren voor de jury. Na afloop ging de jury in beraad en hun oordeel telde ook voor 50% mee in de eindbeoordeling.

Meer weten over de projecten van de drie teams?
Ga naar www.rocvantwente.nl/tip
Hier zijn de filmpjes van de drie teams nog te bekijken.

 

Archief
Terug naar vorige pagina