Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
06-03-2014  

Negen miljoen voor aanpak spits in Twente

 

ZWOLLE – Portefeuillehouder Jan Bron kreeg van minister Schultz van Haegen tijdens het Beter Benutten congres in Zwolle liefst 9 miljoen euro voor het vervolgprogramma Beter Benutten zet in op bereikbaarheid regio. Dit ter vermindering van de drukte op weg in Twente tijdens de spits.
Deze bijdrage wordt gedaan vanuit het Rijksprogramma Beter Benutten waarin het Rijk, regio’s en het bedrijfsleven in Twente onder aanvoering van Gert Jan Beemer (HR director bij Thales) zich samen inzetten om de bereikbaarheid in Nederland en in dit geval Twente te verbeteren. Hiervoor worden al verschillende maatregelen uitgevoerd, zoals de aanleg van de fietssnelweg F35, de inzet van verkeerscamera’s en stimuleringsprojecten voor fiets en openbaar vervoer.” Twente is een van de 12 Beter Benutten regio’s. De bijdrage geldt voor de periode 2014-2017 en moet 10 procent reistijdverbetering van deur tot deur in de spits in de drukste gebieden van Twente realiseren.
“Een goede bereikbaarheid van Twente is van groot belang voor de economische ontwikkeling van onze innovatieve regio. Daarom vinden we het ook als bedrijfsleven belangrijk om mee te doen aan het Beter Benutten programma”, aldus Gert Jan Beemer.
Jan Bron: “Met deze investering kunnen we de samenwerking met het bedrijfsleven op mobiliteitsgebied nog meer intensiveren. Wij slaan de handen ineen op 5 belangrijke thema’s: werkgeversaanpak, goederenvervoer, fiets, ITS (Intelligente Transport Systemen) en infrastructurele maatregelen.“ De komende maanden gaat Regio Twente samen met het bedrijfsleven nieuwe maatregelen ontwikkelen.

Archief
Terug naar vorige pagina