Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
09-01-2014  

3,9 miljoen euro voor zuidelijke randweg Borne

 

Met de aanleg van de zuidelijke randweg ontstaat een nieuwe wegverbinding tussen de N743 (provinciale weg Almelo-Hengelo), de bedrijventerreinen Westermaat Plein en De Veldkamp en de toe- en afrit 29 van de A1/A35 (Borne West). Ook wordt het economisch kerngebied Hengelo Noord-West beter bereikbaar. Hetzelfde geldt voor de Innovatiedriehoek: het gebied met Hart van Zuid in Hengelo en de UT en Kennispark in Enschede. Verder verbetert de verkeersafwikkeling in Hengelo op de kruispunten van de Bornsestraat met de A1 en de Amerikalaan. Deze kruispunten zorgen voor problemen in de doorstroming op het hoofdwegennet van Twente.

De zuidelijke randweg is niet alleen van economisch belang. Ook kan het dienen als alternatieve route bij calamiteiten. En ter hoogte van de Europastraat in Borne wordt de leefbaarheid, verkeersveiligheid en oversteekbaarheid verbeterd. In 2011 heeft Regio Twente al een bijdrage van €100.000 geleverd in de voorbereidingskosten van de zuidelijke randweg. Sinds 2010 werkt de gemeente Borne samen met Regio Twente, Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo aan de plannen voor de zuidelijke randweg.
Met de bijdrage van Regio Twente is een belangrijke stap gezet in de totstandkoming van de zuidelijke randweg. Afhankelijk van het doorlopen van de formele planprocedures kan met de aanleg van de weg eind 2014 worden gestart. Dit betekent de weg op zijn vroegst eind 2015 gereed is.

Beter Benutten
Voor een goede aansluiting van de nieuwe randweg ter hoogte van afrit 29 van de A1/A35 (Borne West) komt een deel van de bijdrage aan de rondweg uit het budget dat Regio Twente krijgt vanuit het programma Beter Benutten. Beter Benutten is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M). Het programma staat voor minder files, groei op het spoor en meer gebruik van vaarwegen, zodat de economie kan groeien. Regio Twente is een van de acht regio’s in Nederland die meedoet aan dit landelijke programma.

Archief
Terug naar vorige pagina