Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
23-12-2013  

Voetbalclub SVZW creëert 10 leerwerkplekken

 

WIERDEN - De Wierdense voetbalclub SVZW gaat 10 mensen met behoud van een uitkering aan een werkervaringsplek helpen. De mensen uit de kaartenbak van de sociale dienst in Wierden gaan bij de zaterdag eersteklasser werk opknappen dat normaliter moet worden uitgevoerd met behulp van vrijwilligers.
Wethouder De Putter: ‘Dit past goed in onze doelstelling om mensen weer mee te laten doen in de samenleving. Soms kan dat door ze te helpen aan een betaalde baan en soms door ze aan vrijwilligerswerk te helpen. Het is geweldig dat SVZW ons hierbij helpt!’ Freddy Nijhof, voorzitter SVZW: ‘Wij willen meer zijn dan alleen een voetbalclub. We vinden het belangrijk om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen: daarom werken we hier in samen met de gemeente.’
De Putter wil, als het SVZW-project slaagt, het leerwerktraject ook bij andere sportclubs in Wierden inzetten. De gemeente ziet dat als een inspanningsverrichting om mensen zo snel mogelijk te begeleiden naar een vaste baan. De gemeente Wierden telt momenteel zo'n 180 mensen met een bijstandsuitkering.

Archief
Terug naar vorige pagina