Overijssels Nieuws


Plaatsing  
 
20-12-2013  

Enschede ondersteunt manifest wietteelt

 

ENSCHEDE – De burgemeester van Enschede is een van de 25 burgemeesters die het manifest voor gereguleerde wietteelt bij minister van veiligheid en justitie Ivo Opstelten op het bureau wil doen ‘ploffen’. De 25 burgemeesters willen daarmee duidelijk maken dat zij niet de rigide uitgangspositie van Opstelten delen om wietteelt in gereguleerde vorm te blijven verbieden.
De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel nam het initiatief tot dit manifest omdat gemeenten steeds meer geconfronteerd worden met illegale teelt van hennep met de bijkomende gevaren in woongebieden.
Op initiatief van de gemeenten Eindhoven, Utrecht en Heerlen zal binnenkort 'een bestuurlijke bijeenkomst' worden georganiseerd, waarvoor de burgemeesters (en de wethouders van Volksgezondheid) van alle Nederlandse gemeenten worden uitgenodigd die plannen hebben voor gereguleerde wietteelt. Die bijeenkomst moet uitmonden in een 'breed gedragen manifest' dat wordt aangeboden aan het kabinet.
Volgens Van Gijzel in de Volkskrant, steunen ook prominente oud- politici als Frits Bolkestein (VVD), Job Cohen (PvdA) en Ab Klink (CDA) het voornemen tot dit manifest.

Archief
Terug naar vorige pagina